Studio&Showroom
Az efittraining weboldal sütiket használ, hogy segítségével javítsa a felasználói élményt. A bővebb információkért kérlek olvasd el Adatkezelési tájékoztatónkat!
Sütik engedélyezése

E-FIT EMS Technológia

20 perc személyre szabott E-Fit edzéssel a tökéletes alakért és egészségért.

E-FIT EMS Technológia

Az EMS technológia

Az elektromos izomstimuláció, azaz az EMS már régóta létezik, több évtizedes kutató- és fejlesztő munkán alapuló technológia, melyet a fitness, a rekreáció, a rehabilitáció, a kozmetika és orvosi területen számos esetben alkalmaznak. Az EMS technológiával közvetlen az izmokhoz juttatjuk el az elektromos stimulációt, aminek hatására azok összehúzódnak, majd elernyednek, ezáltal egy sokkal intenzívebb izommunkát érhetünk el.

Az E-Fit gépek ún. Whole-body electrical muscle stimulation készülékek, azaz az egész test stimulációjára alkalmasak. Aktív, izommunkával párosuló, illetve passzív, fekvő kezelések is elérhetőek segítségükkel. Az aktív programok esetén a test fő nagy izomcsoportjainak, (comb-, far-, has-, hát- és karizmok) párhuzamosan, egy időben történő stimulálása, és a különböző izomcsoportokra végzett gyakorlatok adják a kiemelkedően intenzív edzési lehetőséget. Az edzés alatt, a hagyományos gyakorlatoknál jelentősebb intenzitású izomaktivitás figyelhető meg, mely után még napokig érzékelhető a kalóriaégetés, mely megoldást jelenthet a túlsúllyal küzdők, cellulit problémával rendelkezők számára, valamint a jobb közérzet kialakításában, fájdalomcsökkentésben, vagy akár jobb kondíció kialakítására, izomerősítésre.

Impulse Shift Technology

Az E-Fit csapata kifejlesztett több olyan egyedi megoldást, mellyel biztonságossá tette az EMS edzések, kezelések alkalmazását akár 12 csatornás készüléknél alkalmazva is. A technológia lényege, hogy lecsökkentsük az emberi testre jutó elektromos terhelés mértékét, ugyanakkor megőrizzük az izmokra gyakorolt stimuláló hatás erejét. A problémára a megoldást az IST (impulse-shift technology) technológia kifejlesztése jelentette, melyet az E-Fit fejlesztő mérnökei hosszú kutatómunka árán tökéletesítettek. Több klinikai vizsgálat is bizonyítja, hogy a kifejlesztett technológia valóban ugyanazt az eredményt tudja elérni, mint a klasszikus, galvanikusan leválasztott csatornákkal dolgozó eszközök, sőt sok szempontból még kedvezőbb is a hatása. Az IST (Impulse-shift technology) technológia lényege, hogy időben elcsúsztatja egymástól az egyes csatornákon kijövő impulzusokat, vagyis egy adott időpillanatban egyszerre csak egy pontban van stimuláció az emberi testen. Ennek a legnagyobb előnye, hogy kiküszöbölhetjük az esetleges csatornapárok közötti keresztimpulzusokat és a gondosan megválasztott csúsztatási frekvencia lehetővé teszi, hogy ez az időeltolódás az izmok között a vendég számára észrevehetetlen legyen. Másik nagy előnye, hogy ez által az egész gép energiaigénye és a kijövő jel teljesítménye a töredékére csökkenthető és az emberi test felé közvetített elektromos áram mennyisége, – a 12 csatornára vetítve is – csupán egyetlen csatorna erejével egyenlő. Vagyis a gép teljes kimenő teljesítménye, teljes kivezérlés mellett maximum 3,5 Watt, ami figyelembe véve az impulzus csúcsokat és a köztük lévő szünetet a valós kijövő teljesítmény nem több, mint 0,06 Watt RMS, ezzel egyedülálló a piacon található gépek között.

Speciális FCPE elektródák

Az egész testes izom stimuláció eddigi elterjedésének fő korlátja az elektróda technológiára is visszavezethető mivel korábban szilikon és fém alapú elektródákat használtak, illetve elektróda zselé vagy gél is szükséges volt a megfelelő impulzus továbbításhoz, hogy elkerüljük a bőrirritációt. Az E-Fit erre is talált megoldást, és létrehozta az FCPE elektródákat, melyeknél nem szükséges semmilyen gél vagy zselé, mint közvetítő anyag alkalmazása, csupán tiszta vízzel kell átitatni az elektródák felületét. Az elektródák kellően rugalmasak ahhoz, hogy felvegyék a kívánt testtáj és izom formáját és ez által a legnagyobb felületen tudnak érintkezni a bőrrel. Fő előnyük még, hogy akár mosógépben is moshatóak, könnyen tisztíthatóak, nincs bennük gyűrődésre, törésre, oxidációra, vagy korrodálódásra érzékeny összetevő, így a felhasználási idejük jelentősen meghosszabbodott. Fő tulajdonsága az elektródáknak, hogy a felületi ellenállásuk az elektróda teljes bőrrel érintkező részén egyenletes, így nem okoznak irritációt. Az E-Fit úgy fejlesztette ki a technikai ruházatát, hogy azokban az elektródák könnyen elhelyezhetőek a kívánt helyekre és egyszerűen módosíthatóak a pozíciójuk. Továbbá az elektródákhoz vezető kábelek egy rejtett alagútban futnak a ruhán belül, így nem zavarják vagy akadályozzák a vendéget a mozgásban és a gyakorlatok végrehajtásában.

Az E-Fit mérnökei úgy alkották meg az egész gépcsomagot, hogy annak egyes részei illetve alkatrészei könnyen javíthatóak, modulárisan cserélhetőek legyenek, ezzel megkönnyítve illetve gazdaságossá téve a szalonok és üzemeltetők számára a működtetést.

Terápiás céllal is alkalmazható

Orvosi, rehabilitációs vagy terápiás célú felhasználásnál, a több egy időben alkalmazható, de külön szabályozható csatornának köszönhetően, stimulálhatóak a nagyobb izomcsoportok, ezáltal serkentve a keringést és anyagcsere folyamatokat, ami jelentős javulást okozhat az inaktív beteg állapotában. Az elektródák nagy felületének, tartósságának köszönhetően gazdaságos a felhasználása és a két kivezetésnek köszönhetően egy időben akár két páciens is kezelhető (pl: két betegágy közé elhelyezett készülék). A nagy izomcsoportok megmozgatása mellett, a fokozott „bemelegített” állapotban a készülék további csatornái segítségével lokális terápia is végezhető. Az egyedi elektróda kialakítás (akár sablon utáni megrendelés alapján) lehetővé teszi a célirányos kezelés végzését. A leggyakrabban kezelt területeknél, mint például a gerinctartó izmok, mély hátizmok, bicepsz, tricepsz, a comb és farizmok esetében van konfekció méret szerinti elektródatartó technikai ruházatunk, ahol az elektromos terápiával kombinált aktív mozgásterápia is kivitelezhető, ami jelentősen javítja a kezelés hatékonyságát.